2024. április. 23, Béla

www.revfulop.hu

Révfülöp >> Aktuális hírek


Balatoni nyár Révfülöpön - Köszönjük MTV1

Köszönet az összetartozás öröméért

Sokan szeretünk Révfülöpön élni. Imádjuk a Fülöp hegyről vízpartunkra szaladó utcáinkat, a kertjeinkből látható Balatont és túlpartjának boglári-fonyódi lankáit. Dagad a keblünk, amikor vendégeink ódákat zengnek nyolcszáz éves településünk mediterránba hajló természeti csodáiról, sejtelmes templom romjainkról, no meg tavasz idején megélt mindennapjainkról.

Ez évi rügyfakadáskor egy eddig soha nem ismert drukkolós- izgalom hatotta át mindennapjainkat. Sejtettük, hogy az MTV több mint két hónapra "kitelepül" hozzánk és mólónkról egyenesben sugározza a Balatoni Nyár naponta két órás műsorát.
Ma már elmondhatjuk: voltak kételyeink. Hallottunk biztató és aggasztó híreket a szóban forgó kitelepülésről a restiben, a fodrászoknál, a fűszereseknél és más pletyis fórumokon.

Drukkos, összetartozásukat erősítő, mindennapjainkra gyógyírként hatott az MTV sajtó tájékoztatóján elhangzott bejelentés, a Balatoni Nyár című műsort Révfülöpről közvetítik. Egyenes adásban! Az akkori lokálpatriótai mámorunk leírhatatlan, feledhetetlen. Ránk szakadt a valósággá vált öröm - két nyári hónapunk mindennapján az MTV és más médiumok is Révfülöpöt zengik. Milliónyi néző láthatja,  hogy milyen csodás tájon élünk. Irigyelhetik elegánsan felújított kikötőnket és az ott horgászó cicát. Attól kezdve még hattyújaink is megtanultak peckesebben ringani-úszni. Mondta is egyik piaci polgárunk: "....erre vártunk nyócszáz rügypattanás óta".
Nagyközségünk apraja-nagyja tudta, hogy a TV műsor okán minden korábbinál többen memorizálják Révfülöpöt. Számunkra ez volt a legfontosabb!

Elméláztunk azon is, hogy ki mindenki küzdött e sikerért. Kinek. kiknek köszönhetjük örömünket? A mélázók gyorsan megegyeztek: Kálomista Gáborunk, Pupos Norbertünk, Kondor Gézánk nevében. Köszönet nékik és képviselő testületünk egészének is. Nagyon-nagyon sokat tettek Révfülöpért!

Az élet már csak ilyen. Hatvanegy nap után vége a Balatoni Nyárnak. Nem akarunk kritikusi színben tetszelegni, de büszkék vagyunk arra, hogy az innen sugárzott adásokban nem tombolt a horror. Nem voltak nézőket detronizáló szerkesztői fondorlatok. Nem kellett átkapcsolással menekülni az adás költség minimalizálása miatti unalmas ismétlések elől! Megkíméltek minket a celebek untató handabandájától is!
Szíves örömmel néztük- hallgattuk az igényes alkotó szerkesztői lelemény okán Révfülöpre riport alanyként érkező - tudásukat nemegyszer szenvedéssel megváltó -  művészeket, tudósokat, zenészeket, nótásokat, sport embereket és hobbystákat. Nagyszerű érzés volt a parádés kisfilmeket nézve bebarangolni a Balaton környék csodás városait, falvait és tanyányi településeit. Megismerhettük számtalan példaértékű, küzdelmes élet utat.
Nem egy operatőri kép sor miatt figyeltek fel ország szeri tova csodás révfülöpi környezetünkre. A műsorvezető párosoknak nemcsak adásközben voltunk drukkerei, de láttuk őket bringázni, keszegezni és lángosozni. Kellemes emberek.
 
A megkülönbözhetett tisztelet és köszönet szóljon Bakos Katalinnak, Gazsó L. Ferencnek és Böszörményi Lászlónak azért a Révfülöpért felelősséget vállaló döntésért, melynek következtében vendéglátó házigazdái lehettünk a legnagyobb nézettségű, minden rivális csatornát megelőző Balatoni Nyárnak. Megtiszteltetés lenne számunkra, ha jövőre is a Balatoni Nyár vendéglátói lehetnénk.
 
Révfülöp, 2011 augusztus 2o.
 
A műsorhoz tartozó beszélgetéseket összegezte:
Ruza József

MTV backstage MTV backstage MTV backstage
MTV backstage MTV backstage MTV backstage

Fotók: Manfred Kannacher (az MTV1 Balatoni nyár műsorának fotósa)

További információk >>

Frissítve: 2011-08-23

 

 

Lap tetejére

 AKADÁLYMENTES

AKADÁLYMENTES VÁLTOZAT

 ONLINE ÜGYINTÉZÉS

 Adatkezelési tájékoztató

 Testületi ülések felvételei

 AKTUÁLIS HÍREK

Veszprém Balaton 2023

Révfülöp Császtai strand élo webkamera kép

Balatoni nyár Révfülöpön - Köszönjük MTV1

Révfülöp Blues - Török Ádám - 800 éves Révfülöp

Révfülöpi videók

Révfülöpi képek, galériák

 

Révfülöp

Révfülöp Nagyközség Önkormányzatának honlapja 2010 .:. www.revfulop.hu .:. InforMan Számítástechnika .:

Magyar English Deutsch