2020. március. 30, Zalán

www.revfulop.hu

Révfülöp >> Aktuális hírek


Koronavírus tájékoztató

Koronavírus tájékoztató

Kedves révfülöpi Polgárok!

Az alábbiakban rövid összefoglalót szeretnék adni a koronavírus – fertőzés megfékezésével összefüggő országos és helyi intézkedésekről, azok összehangolásáról.

Elsősorban fontos, hogy megfelelő helyről tájékozódjunk! Az országos Kormányzati információ legyen az útmutató, ahonnan a mindenki által elérhető országos csatornákon naponta frissülő információkat kapunk. A válság kezelésével megbízott operatív törzs szakembereire figyeljünk, ők folyamatosan tájékoztatnak bennünket az aktuális helyzetről, és a bevezetett korlátozó intézkedésekről.

Ezeket a helyi csatornákon mi is közzé tesszük, és a hivatalban bármikor állunk rendelkezésükre információval.

Tudni kell, hogy Révfülöp ebben az időszakban nem egy potenciálisan veszélyeztetett település, de fel kell készülnünk arra, hogy a bevezetett korlátozó intézkedés minket is érinthetnek. Néhányat szeretnék ismertetni Önökkel, és vázolni, hogy mi, mint önkormányzat, hogyan tudunk segíteni az érintetteken.

Az országos járványügyi helyzetre tekintettel az önkormányzat rendezvényeit felfüggeszti, vagy későbbi időpontra halasztja.

A közösségi helyiségek látogatása /könyvtár, IKSZT termei, Tóparti galéria, múzeumok, és az önkormányzati épület nem hivatali célú összejövetelei/ szünetelnek.

A 45/2020 ( márc.14.) kormányrendelet értelmében az intézményvezetővel és a Révfülöpi Óvoda Társulás polgármestereivel egyeztetve 2020. március 16-tól egyenlőre két hét időtartamra óvodai szünetet rendelek el.

A közétkeztetésben egyszer használatos ételhordók kerülnek ideiglenesen bevezetésre.

Az önkormányzat gondoskodott megfelelő mennyiségű védőeszköz beszerzéséről.

Az önkormányzat dolgozói a halaszthatatlan feladatok kivételéve ügyeleti rendszerben állnak rendelkezésre. Elsődleges feladatuk a település-higiénia fenntartása.

A napokban utazási korlátozást vezettek be, ami bizonyos munkakörökben dolgozókat érintett. Majd szinte minden szomszédos ország határellenőrzést vezetett be, és megtiltotta a beutazást.

Több esetben előfordult, fordult, hogy külföldi fertőzött gócpontról érkezik haza hozzátartozónk, ismerősünk. Jelenleg a tünetmentesek automatikusan 2 hét otthonukban töltendő karanténba kerülnek, ahonnan nem mehetnek ki, és vendéget sem fogadhatnak. Ezt nagyon komolyan kell venni! Nincs fájdalom, tünet, de fertőzhetünk, és ettől kezdve a terjedés szinte megállíthatatlan!

A karanténban lévők esetében van jelentős szerepünk.  Két hétig nyilván el kell látni az otthonmaradókat. Akinek nincs rokona, olyan ismerőse, aki tudna gondoskodni az utánpótlás biztosításáról, forduljon az Önkormányzathoz. A létfenntartáshoz szükséges bevásárlásokról, higiéniai szerek, eszközök biztosításáról, esetleges meghibásodott közművek, javításáról gondoskodni fogunk.

A segítségre szoruló idős, vagy házi karanténban lévő polgáraink a hivatal@revfulop.hu; polgarmester@revfulop.hu címen elektronikusan, vagy telefonon a 87./464244 számon kérhetnek segítséget.

Ugyancsak ezen a címen értesíthetnek bennünket, ha tudomásuk van az operatív csoport által hozott rendelkezések be nem tartásáról./ Pl. fertőzött területről érkezett, de házi karantént nem vállalók, vagy azt be nem tartók jogsértései./

Minden esetben értesítjük a hatóságokat, akik az információ ellenőrzése után meghozzák a szükséges intézkedéseket.

Tekintettel a kialakult egészségügyi vészhelyzetre a Kővágóőrsi Közös Hivatal is korlátozást vezet be, a személyes ügyfélfogadás lehetőségét a legszükségesebb és halaszthatatlan esetekre korlátozza oly módon, hogy arra kizárólag előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján, és csak akkor kerülhet sor, ha tényleg halaszthatatlan, és más úton (email, telefon, posta, ügyfélkapu) nem megoldható ügyről van szó. A korlátozás érinteni a Hivatal székhelyét, Révfülöpi kirendeltségét és a kihelyezett ügyfélfogadásokat.

Vigyázzunk egymásra!

Kondor Géza polgármester


Frissítve: 2020-03-16

 

 

Lap tetejére

 AKADÁLYMENTES

AKADÁLYMENTES VÁLTOZAT

 ONLINE ÜGYINTÉZÉS

 Adatkezelési tájékoztató

 Testületi ülések felvételei

 AKTUÁLIS HÍREK

 HELYI NÉPSZAVAZÁS 2020

 PÁLYÁZATOK

 RENDELETEK

 SZABÁLYZATOK

 ELŐTERJESZTÉSEK

 JEGYZŐKÖNYVEK

 ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROG.

Révfülöp Császtai strand élő webkamera kép

Révfülöpi Képek Újság számai

Balatoni nyár Révfülöpön - Köszönjük MTV1

Révfülöpi képek, galériák

Révfülöpi videók

Révfülöp Blues - Török Ádám - 800 éves Révfülöp

 

Révfülöp

Révfülöp Nagyközség Önkormányzatának honlapja 2010 .:. www.revfulop.hu .:. InforMan Számítástechnika .:

Magyar English Deutsch